Na košických cestách dnes dopoludnia zahynuli dvaja ľudia

31.12.2012 Košice

Košice 31. decembra (TASR) - Dva ľudské životy vyhasli dnes dopoludnia pri dvoch tragických dopravných nehodách v okrese Košice - okolie.

K prvej havárii došlo na ceste smerom z obce Ďurďošík na Košice, kde vodič vozidla značky Škoda Fabia z doposiaľ nezistených príčin zišiel mimo cestu. "Pri nehode utrpel zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

K druhej smrteľnej nehode došlo na ceste medzi Moldavou nad Bodvou a obcou Jasov, kde sa vodič auta Škoda 120 pri predchádzaní čelne zrazil s vozidlom Volkswagen Touran. "Vodič Škody 120 na mieste dopravnej nehody zraneniam podľahol. Miesta dopravných nehôd sa v tejto chvíli dokumentujú. Okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu šetrenia," uviedla pre TASR policajná hovorkyňa.

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby vplyv počasia nepodceňovali a v dostatočnej miere sa pripravili aj na nepredvídateľné situácie. Teploty pod nulou a klzké cesty sa podieľajú na vzniku kolíznych situácií, vodiči by preto mali vo zvýšenej miere sledovať situáciu v cestnej premávke. Prvoradé je prispôsobiť jazdu svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. "Upozorňujeme vodičov, aby zbytočne neriskovali a neohrozovali svoju bezpečnosť a bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky a dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Odporúčame vodičom znížiť rýchlosť, aby všetci mohli bez ujmy osláviť príchod nového roka v kruhu svojich najbližších," konštatovala Mésarová.
 

Vyberte región